Menu Sluiten

Meergranenbrood


Meergranenbrood

Vezelgehalte van meergranenbrood.

Meergranenbrood bevat, hoe kan het ook anders, meerdere soorten graan en wordt aanzien als het beste brood voor je conditie en gezondheid. Door volkorenbrood te eten verlaag je het risico op diabetes type 2 en hartziekten.

Als je op zoek bent naar een manier om je vezelinname te verhogen zonder aan smaak in te boeten, is meergranenbrood een goede keuze.

Meergranenbrood bevat verschillende soorten granen in één brood. Naast vezels bevatten deze broden ook veel voedingsstoffen. Volkorenbrood is vooral goed voor mensen met hartproblemen en vaatproblemen.

Op het etiket moet staan hoe de granen in het brood worden gebruikt.

Volkorenbrood heeft een hoger vezelgehalte dan meergranenbrood, maar bruinbrood bevat geraffineerd tarwemeel.

Meergranenbrood is een verzamelnaam voor brood verrijkt met meerdere granen en zaden. De basis van traditioneel brood is tarwe of rogge. Bij meergranenbrood wordt naast tarwe ook spelt, haver, rijst, tarwevezels, lijnzaad, zonnebloempitten, meloenpitten, en pompoenpitten toegevoegd. De donkere varianten worden vaak gekleurd door een moutmengeling.

Het caloriegehalte van meergranenbrood is vergelijkbaar met dat van andere broodsoorten.

Het vezelgehalte van meergranenbrood is echter hoger. Een sneetje meergranenbrood bevat drie gram vezels en slechts 100 calorieen. Het meergranenbrood bevat ook verrijkt tarwemeel en gerst.

Andere granen die in meergranenbrood voorkomen zijn lijnzaad, gierst en tarwezemelen.

Info over meergranenbrood

Het laatste nieuws over Meergranenbrood

Wat bevat meergranenbrood allemaal.

In volkorenmeel is de gehele graankorrel vermalen.

Het bevat daardoor meer voedingsvezel, vitamines en mineralen dan bloem en meel. Meergranenbrood bevat meerdere soorten graan en kan als basis volkorenmeel hebben. In dat geval heeft het tenminste evenveel voedingsstoffen als volkorenbrood.

Meergranenbrood wordt gemaakt van meerdere graansoorten zoals tarwe, rogge en gerst. Het kan zowel bloem als volkorenmeel als basis hebben.

Een gezond meergranenbrood is altijd gebakken van 100 procent volkorenmeel.

Dit herken je direct, omdat volkorenmeel geen luchtig brood, maar lekker compact brood geeft.

Meer info over meergranenbrood nu op vikorn.be.

Tags

Gezond Meergranenbrood | Lekker Meergranenbrood | Leveranciers Meergranenbrood | Meergranenbrood Kopen | Meergranenbrood | Voordelen Meergranenbrood |