Menu Sluiten

Vitaminebrood


Vitaminebrood

Vitaminebrood verrijking.

Vitaminebrood is een uitstekende bron van de B-vitamines, zoals thiamine, dat helpt de lever gezond te houden, een gezonde huid bevordert, en het immuunsysteem ondersteunt. Thiamine is ook belangrijk voor de zwangerschap, omdat het neurale buisdefecten en spina bifida kan voorkomen.

Een middelgrote snee brood levert ongeveer 0,2 tot 0,3 milligram van deze belangrijke vitamine. Het Institute of Medicine beveelt een dagelijkse inname van 1,1,2 milligram thiamine aan.

Het vitaminegehalte van vitaminebrood wordt bepaald door de hoeveelheid vitaminen en mineralen in het brood.

Vitaminebrood bevat 25 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 14 vitaminen en mineralen. Het behoudt uiteraard een heerlijke smaak van brood. Maar het is belangrijk op te merken dat veel broodfabrikanten geen echt vitaminebrood gebruiken in hun producten.

Het gebruik van synthetisch vitaminebrood in brood heeft niet dezelfde gezondheidsvoordelen.

Graanproducenten voegen al tientallen jaren vitaminen en mineralen toe aan graanproducten.

Vitamine D wordt nog steeds geprezen om zijn voordelen. Dus, zou vitaminebrood de volgende logische stap kunnen zijn.

Voedingsonderzoekers in Portugal hebben daar een paar interessante ideeen over. Volgens deze deskundigen zouden miljoenen mensen baat kunnen hebben bij vitaminebrood met vitamine D.

Je kan vandaag zelfs vitaminebrood kopen met de hoogste concentratie vitamine D op de markt.

Maar, voordat je te enthousiast wordt, laten we eerst meer te weten komen over hoe deze nieuwe vitamine de voedingsindustrie ten goede zou kunnen komen.

Een verrijkt vitaminebrood moet vrij zijn van schadelijke additieven, waaronder kunstmatige kleuren, smaakstoffen en kunstmatige conserveringsmiddelen.

Dit proces wordt beschouwd als een veilige manier om het gehalte aan micronutrienten in voedsel op peil te houden. Het is echter van vitaal belang om te controleren op onevenwichtigheden en overdosering van micronutriënten. En, verrijkt brood moet met voorzichtigheid worden geconsumeerd.

Een beetje voorzichtigheid is geboden, maar het is de moeite waard.

Het proces van verrijking met vitaminebrood is vrij eenvoudig en doeltreffend, zodat iedereen er voordeel uit kan halen.

Info over vitaminebrood

Kennisgeving over Vitaminebrood

Wat maakt vitaminebrood nog belangrijk.

Volkoren granen zijn over het algemeen rijker aan vezels en voedingsstoffen dan brood.

De meeste broden bevatten toegevoegde suikers en plantaardige olien met ongezonde omega-6 vetten. Een van die ingrediënten is sojaolie.

Studies hebben een verband gelegd tussen omega-6 vetten en ontsteking, wat kan leiden tot hartaandoeningen.

Maar er zijn genoeg manieren om voedzaam brood te vinden dat gemaakt is van hele granen. Je kunt ook op zoek gaan naar broden die minder kunstmatige ingredienten bevatten.

Die zijn over het algemeen goedkoper. Daarnaast zijn vitaminebroden ook beter voor je gezondheid.

Meer info over vitaminebrood nu op vikorn.be.

Tags

Brood Met Vitamines Kopen | Brood Vitamine D | Gezond Vitaminebrood | Lekker Vitaminebrood | Leveranciers Brood Vitamine D | Leveranciers Vitaminebrood | Vitaminebrood |