Menu Sluiten

Volkoren Brood


Volkoren brood

Informatie volkorenbrood en wat is een volkorenbrood recept

Volkoren brood is een soort bruin brood gemaakt van meel gemalen uit volkoren granen. Dit soort brood is voedzaam en kan een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen hebben.

Dit artikel behandelt de ingrediënten en de voedingswaarde van volkorenbrood. U vindt er ook een recept voor volkorenbrood.

Lees verder! Nadat je meer hebt geleerd over de voordelen en voedingswaarde van volkorenbrood, wil je het vast uitproberen!

Meer dan ooit zijn we ons bewust van het belang van een goed immuunsysteem. Voeding speelt daarin een belangrijke rol.

Ingredienten in volkorenbrood

Wat zijn de ingredienten in volkorenbrood. Volkorenmeel is een poedervormige substantie die verkregen wordt door het malen van de volledige tarwekorrel. Volkorenbrood bevat alleen dit basisvoedingsingredient.

Hier zijn de meest gebruikelijke manieren om het te bereiden. Bij het bakken wordt volkorenmeel gecombineerd met gist en water om een deeg te maken. Maar als u een gezondere versie van volkorenbrood wilt, kunt u overwegen uw eigen brood te maken.

Vikorn is heerlijk vitaminebrood dat je uitsluitend bij ambachtelijke bakkers kan kopen. Het is dus lekker vers en lokaal.

Vikorn heeft extra kwaliteiten en is inmiddels in drie varianten verkrijgbaar.

We kennen Vikorn Vitaminebrood, Vikorn VolVezel en Vikorn Volkoren.

Het belangrijkste verschil tussen volkorenbrood en wit brood is dat volkorenmeel meer water absorbeert dan wit meel, waardoor het langer duurt om te rijzen. Het deeg is ook zachter en droger dan wit brood, zodat het volkorenmeel vocht toevoegt om het te laten rijzen. Boter is een ander belangrijk ingredient, omdat het brood daardoor een rijke, zachte textuur krijgt. Het eindresultaat is brood dat gezonder is dan gewoon brood.

Gezondheidsvoordelen van volkorenbrood

Misschien kent u de gezondheidsvoordelen van volkorenbrood al.

Het bevat niet alleen belangrijke voedingsstoffen, maar is ook een uitstekende bron van vezels.

Volkorenbrood bevat tussen de twee en vier gram vezels per sneetje. Dat is drie tot vijf keer meer vezels dan wit brood. Dat is meer dan genoeg om van je lunchboterham een kwart van je aanbevolen dagelijkse vezelinname te maken.

Volkorenbrood bevat ook belangrijke vitaminen en mineralen, zoals folaat, dat belangrijk is voor de algehele gezondheid van het lichaam.

Volkorenbrood is niet alleen rijk aan vezels, het ondersteunt ook een normale spijsvertering.

Omdat volkorenbrood meer vezels bevat dan andere broden, verbetert het de stoelgang en kan het u helpen gewicht te verliezen. Het kan ook helpen uw risico op diabetes te verlagen. Een sneetje volkoren toast is een uitstekende keuze als ontbijt. En het is een heerlijke manier om je dag te beginnen.

Probeer eens volkoren toast bij uw ochtend havermout.

Voedingswaarde van volkorenbrood.

Volkorenbrood heeft 10 keer meer voedingswaarde dan wit brood. Het bleekproces van wit brood vernietigt vitamine A en B, en de helft van het ijzergehalte. Daarom is het verstandig om te kiezen voor volkorenbrood. Volkorenbrood bevat een hoger vezelgehalte, waardoor het een gezondere keuze is voor uw gezin.

Het is ook een gezondere optie voor gewichtsbeheersing, omdat het een betere bron van complexe koolhydraten is.

Volkorenbrood bevat complexe koolhydraten en is rijk aan plantaardige eiwitten. Een sneetje volkorenbrood kan tot 5 gram eiwit bevatten. Volkorenbrood bevat niet alle vitaminen en mineralen, dus kijk op het etiket om de juiste hoeveelheid te vinden. De meeste volkorenbroden bevatten minder dan 10 procent van de ADH van B-vitamines, ijzer, kalium en foliumzuur.

Afhankelijk van het soort brood, kan het meer of minder zout bevatten. Het heeft echter een breed scala aan gezondheidsvoordelen en is een uitstekende aanvulling op een evenwichtige voeding.

Info over volkoren brood

Bericht over Volkoren brood

Recept voor volkorenbrood.

Een basisrecept voor volkorenbrood is een gemakkelijke manier om je eigen zuurdesembrood te maken.

Het volkorenmeel is rijk aan vezels en is zeer goed voor je. Dit recept is zeer eenvoudig en kan gebruikt worden door mensen van alle vaardigheidsniveaus.

Om dit brood te maken, heb je bloem, gist, suiker, zout en water nodig. Meng deze ingrediënten en doe ze in een grote mengkom.

Laat het deeg ongeveer een uur rijzen of tot het in omvang verdubbeld is. Op een koude dag kan het rijzen tot 90 minuten duren.

Het proces voor het maken van volkorenbrood is vergelijkbaar met dat voor het maken van gewoon wit blikbrood, maar er komt wat extra werk bij kijken.

Volkorenmeel absorbeert meer water dan wit meel en blijft dat doen gedurende het hele broodbakproces. Dit extra werk betekent dat het recept meer water en kneedwerk vergt dan het standaardrecept voor wit brood. Hierdoor zal het langer duren voor het brood gerezen is, dus zet een timer en gebruik een koele oven.

Meer info over volkoren brood nu op vikorn.be.

Tags

Brood Vikorn Volkoren | Grondstoffen Volkoren Brood | Lekker Vikorn Volkoren | Lekker Volkoren Brood | Leveranciers Volkoren Brood | Smakelijk Vikorn Volkoren | Vikorn Vegan |