Menu Sluiten

Donker Brood


Donker brood

Informatie over bruin brood.

Hoe bruin brood te maken.

Bruin brood, een populaire broodstijl in Noord-Amerika, wordt gemaakt met aanzienlijke hoeveelheden volkorenmeel, meestal tarwe, en donkere ingrediënten zoals melasse en koffie. Dit brood wordt ook gemaakt in New England en Canada, waar meestal volkoren wordt gebruikt.

In sommige gebieden kan het echter andere ingredienten bevatten, zoals haver of noten. Ongeacht de herkomst is er altijd wel een lekker recept voor bruin brood te vinden.

Hoewel de term bruin brood voor sommigen misschien een beetje vreemd lijkt, heeft het eigenlijk veel voordelen.

Volkoren producten zitten vol met vezels, die ontstekingen verminderen. Ze helpen ook de bloeddruk op peil te houden.

Bovendien is bruin brood een natuurlijk laxeermiddel, dat de ontlasting verzwaart en de doorgang van afvalstoffen door de darmen versnelt. Om deze reden kunnen mensen die last hebben van constipatie proberen bruin brood te eten.

Om zelfgebakken brood te maken, kunt u een standmixer met een haakje gebruiken.

Om het deeg te maken, voegt u warm water, gist en suiker toe. Meng tot het borrelt, ongeveer vijf minuten. Zodra het mengsel borrelt, voegt u melasse en honing toe. Voeg de overige droge ingrediënten een voor een toe en meng geleidelijk tot een glad beslag.

Voeg tot slot twee en een half kopje broodmeel toe. Om uw brood nog verleidelijker te maken, kunt u een beetje honing toevoegen.

Bruin brood wordt gemaakt met aanzienlijke hoeveelheden volkoren meel.

De meeste bruinbroodrecepten bevatten tarwemeel of volkorenmeel, maar je kunt ook een variant vinden die koffie of melasse gebruikt om kleur toe te voegen. Dit brood is geweldig voor gezondheidsbewuste mensen, omdat de kiem en zemelen, die essentiele voedingsstoffen leveren, behouden blijven.

Bovendien zijn er gemakkelijk verschillende soorten bruinbrood te vinden, waaronder het traditionele stokbrood.

Naast volkorenbrood kunt u ook bruinbrood in verschillende vormen en maten kopen.

Vikorn vitaminebrood is een Bruin meergranenbrood met zaden, zonnebloempitten, ijzer en vitamines. Vikorn Vitaminebrood is in eerste instantie een heerlijk mals, smakelijk en ambachtelijk meergranenbrood.

Vikorn Volkoren is een volkoren meergranenbrood met zaden, zonnebloempitten, ijzer en vitamines. Vikorn Volkoren is een heerlijk volkorenbrood rijk aan vezels en een bron van vitamine B1, B2, B12 en D moeiteloos draagt. 

Vikorn VolVezel is een bruin meergranenbrood met zaden, zonnebloempitten, ijzer en vitamines. Vikorn VolVezel is het donkere “broertje” van Vikorn Vitaminebrood.

Vikorn VolVezel mag met recht een vezelrijk brood worden genoemd.

Door het hogere vezelgehalte van het volkorenbrood is het ook voedzamer dan witbrood. De zemelen in bruin brood helpen luchtbellen te creëren die tijdens het bakken tevoorschijn komen, waardoor het een luchtige textuur krijgt.

Bovendien bevat bruin brood, in tegenstelling tot wit brood, minder suiker dan wit brood. Dus, als je probeert af te vallen, is bruin brood de betere optie. En omdat bruin brood minder calorieën bevat, is het een geweldige manier om gezond te blijven.

Info over donker brood

Gegevens over Donker brood

Manieren om bruin brood te bakken.

Een van de lekkerste manieren om bruin brood te maken is het te maken met melasse.

Melasse is een ingrediënt dat een milde zoetheid en zemelen-achtige smaak toevoegt aan brood. Hoewel bruin brood kan worden gemaakt met om het even welk meel, is Iers volkorenmeel de beste keuze. Er zijn leveranciers die meel verkopen van steengries. Als u geen Iers volkorenmeel kunt vinden, kan u ook steengemalen tarwemeel gebruiken.

De smaken van dit brood varieren per recept.

U kan broodjes maken met gegrild bruin brood of ze gewoon eten. Je kan ze ook roosteren of grillen voor een hartig gerecht. Je kan er zelfs broodstengels en hamburgerbroodjes mee maken. Zelfs croutons kunnen van bruin brood worden gemaakt.

Maar vergeet niet dat je ze zo snel mogelijk moet opeten. Je zal er geen spijt van krijgen. Je kan ze ook prima bewaren in een broodtrommel of plastic folie.

Meer info over donker brood nu op vikorn.be.

Tags

Aanbod Donker Brood | Donker Brood Kopen | Donker Brood | Gezond Donker Brood | Grondstoffen Donker Brood | Lekker Donker Brood | Leveranciers Donker Brood |